In de zomermaanden stel ik eetbare bloemen confetti samen met bloemen uit mijn tuin of uit het wild. In de wintermaanden maak ik de zoete bloemenboter met een gedroogde bloemen confetti.
Eetbare bloemen confetti, is een culinaire bloemen mix, samengesteld uit bloemen met een milde tot neutrale smaak zodat deze met zowel zoetige als hartige gerechten gemengd kan worden. De mix word samengesteld met zoveel mogelijk kleur, waardoor jouw gerecht er fantastisch uitziet. En dit al met slechts enkele bloemblaadjes.
Zo tover ik heel eenvoudig een vrolijke, kleurrijke en heerlijke snack op tafel. De zoete bloemenboter is dan ook erg lekker op toast, scones, maar ook zeker op pannenkoeken, wafels of andere gebakken lekkernijen naar keuze.
Een lekkere toevoeging dus, voor de feestdagen om maar wat te noemen. Staat lekker feestelijk op tafel met oud en nieuw want een toastje zoete bloemenboter is best lekker bij een glaasje bubbels 😉
Ingrediënten
Hoe maak je het?
Tip: Versier de boter eenmaal klaar met nog wat extra bloemenconfetti. Heb je geperste bloemen waarvan je weet dat deze eetbaar zijn, versier hier dan blaadje voor blaadje je boter mee, het effect is waanzinnig mooi!
Ook aan de slag met eetbare bloemen confetti? Tijdens mijn workshops over eetbare bloemen, leer ik je hoe je zelf een eetbare bloemen confetti kunt samenstellen.
50% Complete
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.